Павле Трајанов бара истрага за “Телеком“

Поранешенот министер за внатрешни работи Павле Трајанов, бара истрага за случајот со Маѓар Телеком сметајќи го веродостојно сведочењето на Слободан Богоевски за американскиот суд. На интевјуто на НОВАТВ тој изјави дека на ова сведочење се искажани повеќе од тешки обвинение за високи политички фигури во Македонија од сите политички партии.
За него е битно тоа што обласниот суд во Њујорк донел одлука со која што го прифаќа сведочењето на Слободан Богоевски како релевенатно бидејќи, смета дека тоа сведочење мора да се гледа во констелација на вкупните докази што се прибрани околу случајот „Маѓар Телеком“.
Итервјуто можете да го погледете на јутјуб каналот на НОВА ТВ или на следниов ЛИНК

Comments

comments